Zoeken op Munt-Online

Bent u op zoek naar een specifiek product? Zoek hieronder en wij controleren direct of wij het gewenste product in onze shop hebben.

De verzorging van munten

Het onderhoud van uw muntverzameling vereist een bijzondere verwerking en opslag. Het zijn kleine dingen die van invloed kunnen zijn op de waarde van uw collectie. Munten kunnen veel hebben, dat moet ook wel vanwege de functie die ze hebben. Ze worden veelvuldig gebruikt en er komt vuil op, zweet van handen in elk klimaat en onder alle omstandigheden. Moeten in een automaat kunnen worden geduwd, op de grond vallen en samen in uw broekzak zitten met sleutels etc. etc.

Munten circuleren ook vaak vele jaren voordat ze weer uit omloop worden gehaald. Dat gebeurt pas als ze oud en versleten zijn, dan wel als het geldstelsel wordt gewijzigd. Zoals bijvoorbeeld de overgang van de Frank naar de euro. Nu ligt de gemiddelde verzamelaar niet wakker van zijn munten onderhoud, maar toch is een goede bescherming belangrijk. Indien later iemand uw herdenkingsuitgifte wil kopen dan is er meer interesse in een munt met niet al teveel beschadigingen. Krassen en kwaliteit zijn belangrijk voor de verzamelwaarde.

Gebruik altijd speciale munthandschoenen

Huidvetten en ander vuil (stof en vettigheid)  beschadigen de waarde. Munten verzorgen doe je eigenlijk nooit met je blote handen maar altijd met beschermende handschoentjes.  Pak de munt altijd tussen de duim en wijsvinger vast en houdt deze boven een zachte handdoek.  Als de munt dan uit uw handen valt, gebeurt er niets. Praat ook niet teveel, zodat er ook geen mondsappen op de munt kunnen komen.

Schoonmaken

Over het algemeen verwijdert een gewoon ontvettingsmiddel al het ergste vuil van het oppervlak. En daarna kunt u met een zachte doek de rest van het vuil verwijderen. Gebruik echter nooit kunstvezels of nylon. En altijd zachtzinnig. Als alle munten van goud of zilver waren gemaakt zou de verzorging heel simpel zijn. Goud roest niet en is niet gevoelig voor oxidatie. En is dus redelijk onderhoudsvrij. Koper en brons zijn lastiger omdat deze vaak een groene oxidatie laag krijgen. Zilver is goed schoon te maken in een badje met enkele drupjes citroensap en ammoniak, en met een zachte doek komt u heel ver.

Munten bewaren

Gebruik altijd speciale munt capsules of PVC vrije zakjes of mapjes voor waardevolle verzamelmunten. Heeft u er een certificaat van echtheid bij gekregen, bewaar deze dan ook zorgvuldig. Bij verkoop wordt daar vaak naar gevraagd, het bevestigd de authenticiteit van de munt. Munten in een capsule en opgeslagen in een donkere ruimte of muntcassette zijn over het algemeen uitstekend toegerust voor de toekomst. Raak na het schoonmaken niet opnieuw de munten met uw handen aan. U zult verbaast zijn hoe snel uw lichaamsvetten blijvende vlekken op uw munt collectie achterlaten.

ONZE ZEKERHEDEN

Niet tevreden, geld terug
Altijd vrijblijvend bestellen
Echtheid gegarandeerd
Achteraf betalen mogelijk
Retourgarantie van 30 dagen
Hoogste verzamelkwaliteit

ONZE 5 POPULAIRSTE PRODUCTEN VAN VANDAAG

Betaalmethode Bancontact Betaalmethode Payconiq Betaalmethode Riverty Afterpay Betaalmethode PayPal Verzendmethode Bpost Verzendmethode PostNL Verzendmethode DHL SSL Beveiliging