Zoeken op Munt-Online

Bent u op zoek naar een specifiek product? Zoek hieronder en wij controleren direct of wij het gewenste product in onze shop hebben.

Gouden Tientjes

U wilt een gouden tientje kopen van een hoge verzamelkwaliteit? Munt-online heeft een wisselende collectie gouden tientjes, die allemaal een certificaat van echtheid hebben. Wij zijn een officiële distributeur van onder andere gouden tientjes en onderhouden wereldwijd contact met posterijen, ministeries van Financiën en Nationale Munten. Snel uw gouden tientje kopen kan via onze zoekfunctie, waar u de naam van het tientje intypt.

12 producten

Waarde gouden tientjes

In de 20e eeuw groeit het aantal muntenverzamelaars sterk. De munten die zijn uitgegeven in de regeringsperiode van Koning Willem I tot en met Koningin Wilhelmina zijn erg in trek dus de vraag naar deze munten stijgt. Door deze grote vraag stijgt ook de waarde van de gouden tientjes. Gouden tientjes zijn door de jaren heen een goede investering gebleken.De verkoopprijs op deze pagina wordt bepaald door meerdere factoren, zoals ouderdom en muntkwaliteit. Bij een gouden munt spelen ook het gewicht en goudgehalte een rol.

Voor uzelf kan de waarde oplopen als u een verzameling met een laatste item compleet kunt maken. De emotionele waarde speelt natuurlijk ook een rol, als u al lang op zoek was naar een bepaald gouden tientje en deze munt alsnog vindt.

Welke gouden tientjes zijn zeldzaam?

Exclusiviteit speelt ook een belangrijke rol bij de waarde; gouden tientje Wilhelmina kroning 1898 is daar een voorbeeld van. Dit zeldzame Kroningstientje van deze populaire koningin is een erg gewild verzamelobject. Nog zo’n bijzonder verzamelobject is het gouden tientje 1917 Wilhelmina hermelijnen mantel, het enige gouden muntstuk dat in de Tweede Wereldoorlog is uitgegeven.

Op dit moment ook verkrijgbaar op bovenstaande pagina is het Gouden Tientje 1875 Willem III, een zeer schaars gouden tientje. Gezien dit schaarse karakter is deze munt niet altijd te verkrijgen! Van sommige items is de voorraad beperkt, dus wees er snel bij.

Gouden Tientjes Wilhelmina

Op het eerste gouden tientje van Wilhelmina prijkt het portret van Koningin Wilhelmina als meisje met loshangend haar;het Gouden Tientje Wilhelmina ‘Hangend Haar 1897. Na haar inhuldiging verschijnt het volgende Gouden Tientje, het Kroningstientje 1898 waarop ze staat afgebeeld met tiara. In 1910 volgt het gouden tientje met een statig, sterk portret van Wilhelmina met Hermelijnen Mantel. Het laatste gouden tientje van Wilhelmina wordt in 1933 geslagen. Op dit portret staat de koningin afgebeeld met opgestoken haar. Na het Gouden Tientje Wilhelmina 1933 is er nooit meer een gouden tientje uitgegeven. De vier portretten van Wilhelmina zijn zeer gewild onder de verzamelaar. 

Gouden Tientjes Willem I/II/III

De eerste gouden tien gulden munt met beeltenis van Koning Willem I verschijnt  in 1818 en heeft een lage oplage. Later wordt deze munt in grotere aantallen geproduceerd. Munten uit 1818, 1820, 1826, 1828 en 1829 behoren tot de meest gewilde munten ooit. Gouden tientje van Willem II zijn alleen in het jaar 1842 geslagen, in een kleine oplage van 860 stuks. Dit gouden tientje is dus vanzelfsprekend heel kostbaar en zeldzaam. Dit had te maken met het grillige verloop van de goudkoers op dat moment. Dat is ook de reden dat met over gaat naar de Zilveren Standaard. Onder het koningschap van Willem III wordt in 1875 de Gouden Standaard ingevoerd. Na 33 jaar wordt in 1875 er weer een gouden tientje in omloop gebracht; het gouden tientje 1875. Het laatste Gouden Tientje Willem III stamt uit 1889.

ONZE ZEKERHEDEN

Niet tevreden, geld terug
Altijd vrijblijvend bestellen
Echtheid gegarandeerd
Achteraf betalen mogelijk
Retourgarantie van 30 dagen
Hoogste verzamelkwaliteit

ONZE 5 POPULAIRSTE PRODUCTEN VAN VANDAAG

Betaalmethode Bancontact Betaalmethode Payconiq Betaalmethode Riverty Afterpay Betaalmethode PayPal Verzendmethode Bpost Verzendmethode PostNL Verzendmethode DHL SSL Beveiliging