Zoeken op Munt-Online

Bent u op zoek naar een specifiek product? Zoek hieronder en wij controleren direct of wij het gewenste product in onze shop hebben.

Munten verzamelen

Het verzamelen van munten is van alle tijden. Al in de tijd van de oude Grieken en Romeinen worden munten verzamelt. In eerste instantie mooie en gave exemplaren. Het is niet voor niets dat uit deze periode in onze geschiedenis zoveel mooie muntenverzamelingen bewaard zijn gebleven.

In onze huidige tijd waar het internetbankieren en het mobiel betalen een hoge vlucht nemen, wordt het aantal - echte – verzamelaars met een uitgebreide muntenverzameling steeds kleiner. Toch slaan munthuizen en ministeries van Financiën steeds meer luxe verzamelsets en speciale edities voor mensen die munten verzamelen. Ook het aantal munten in circulatie is nog nooit zo gevarieerd geweest. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan de grote verscheidenheid in officiële 2 euro herdenkingsmunten die in alle Euro lidstaten jaarlijks verschijnen. Kortom een prachtige muntenverzameling.

Waar munten verzamelen in het verleden slechts was weggelegd voor de adel en de rijken, is het tegenwoordig een hobby voor mensen van alle geslachten en van alle leeftijden en inkomens.

Om een muntenverzameling op te bouwen is het verstandig om eerst je verzamelgebied te benoemen. Veel mensen vinden dit erg lastig en vertrouwen op de kennis van munt experts bij munthuizen als Munt-Online om hen te adviseren in het verzamelgebied. Een goede manier om zelf een muntenverzameling op te bouwen is gewoon beginnen met oude herdenkingsmunten uit het eigen land. Dat zijn vaak munten die relatief gemakkelijk te verkrijgen zijn bij munthandels en op het internet.

Het verzamelen van munten is nog steeds één van de populairste hobby’s ter wereld, en met de huidige mogelijkheden van het internet wordt het ook steeds makkelijker om te starten met een muntenverzameling. Het is niet langer nodig een muntverzameling te starten door alle muntbeurzen langs te gaan. Dat kan gelukkig eenvoudiger tegenwoordig.

Ook het inschatten van de waarde van de muntverzameling kan tegenwoordig makkelijker door de beschikbaarheid van alle informatie op het internet.

Munten verzamelen

ONZE ZEKERHEDEN

Niet tevreden, geld terug
Altijd vrijblijvend bestellen
Echtheid gegarandeerd
Achteraf betalen mogelijk
Retourgarantie van 30 dagen
Hoogste verzamelkwaliteit

ONZE 5 POPULAIRSTE PRODUCTEN VAN VANDAAG

2 euro Karel de Grote 2022- Andorra
Officiële 5 pond uitgifte James Bond films uit de jaren '60 2023
2 euro 30 jaar Fête de la Musique 2011 - Frankrijk
0 euro biljet België 2018 -Domaines  des grottes de Han
2 euro E.M.U. 2009 - Frankrijk
Betaalmethode Bancontact Betaalmethode Payconiq Betaalmethode Riverty Afterpay Betaalmethode PayPal Verzendmethode Bpost Verzendmethode PostNL Verzendmethode DHL SSL Beveiliging